Witte rozen voor verongelukte vriendinnen Joyce en Dorien

Print

Witte rozen voor verongelukte vriendinnen Joyce en Dorien

Ravels - Precies twee jaar geleden stierven Joyce Baelemans (16) en Dorien Vansprengel (19) nadat ze met hun scooter werden aangereden in Weelde-Statie. Zo'n 150 mensen herdachten de twee meisjes zondagmiddag door witte rozen op hun graven te leggen.

"Dorien en Joyce waren twee fantastische meiden, die op een gruwelijke manier van ons zijn afgenomen", sprak vriendin Sanne Sommen zondag alle aanwezigen toe. "Door hun favoriete liedjes te spelen en over hen te praten, willen we hen vandaag herinneren zoals ze waren. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen hier staan met witte rozen. Dat zou Joyce en Dorien zeker plezier gedaan hebben."

Sandra Van Oudendijk en Lotte Daemen waren klasgenoten van Dorien toen zij in 2011 stierf. "We zaten samen in het vijfde jaar van de opleiding tot keukenmedewerker aan het CVO", zegt Lotte. "Ik kende Dorien nog niet lang, maar ze stond wel altijd voor me klaar. In de klas hebben we het nog vaak over haar gehad en in de refter van de school hangt nog steeds een grote foto van haar."

Vrienden en familie legden eerst witte rozen aan het graf van Joyce op het kerkhof van Sint-Michiel in Weelde. Met een trage stoet van auto's trokken de aanwezigen naar het kerkhof van Weelde-Statie om witte rozen op het graf van Dorien te leggen. Ook aan de kruisjes aan de Steenweg op Baarle-Hertog, de plaats van het ongeval, werd muziek gespeeld voor de meisjes. Na afloop werd er iets gedronken in café 't Hoeveke waar Joyce en Dorien geregeld uitgingen.

KAVB

Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio