Drie Brusselse taxiverenigingen staken opnieuw aan zuidstation

Drie Brusselse taxiverenigingen staken opnieuw aan zuidstation

Drie Brusselse taxiverenigingen staken opnieuw aan zuidstation

Print
De drie Brusselse taxiverenigingen ATB, Taxis United en UPETTC staken nog tot donderdag elke ochtend van acht tot elf uur. Dat meldt La Dernière Heure maandag en wordt bevestigd door Constantin Tsatsakis van ATB. Ze protesteren daarmee net als vorige dinsdag tegen de verplichte invoering van taximeters vanaf volgend jaar.

De drie taxiverenigingen maken met zowat tweehonderd taxi's een minderheid uit van de taxi's in Brussel, maar hebben vorige dinsdag wel het centrum van Brussel geblokkeerd. Dat deden ze uit protest tegen de verplichte invoering van taximeters. Om Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) nog op andere gedachten te brengen, zullen ze nog tot donderdag elke ochtend passagiers weigeren aan het Brusselse Zuidstation. "We zijn niet tegen de invoering van die taximeters op zich", zegt Tsatsakis. "Maar we zijn niet te spreken over het feit dat die kosten niet volledig door het gewest worden betaald."

Een taximeter kost zowat 3.000 euro, waarvan een derde door het Brussels gewest wordt gefinancierd. Het gewest verlaagt de taxibelasting ook met 350 euro per jaar, maar die maatregelen zijn dus niet voldoende voor de taxiverenigingen.

Net als tijdens de vorige actie nemen de andere Brusselse taxiverenigingen niet deel aan de manifestatie.

Archieffoto Belga
BELGA

Nu in het nieuws