Vandalen slaan opnieuw toe aan scoutslokaal Sint Michiel

Vandalen slaan opnieuw toe aan scoutslokaal Sint Michiel

Vandalen slaan opnieuw toe aan scoutslokaal Sint Michiel

Print
Turnhout - De scouts van Sint Michiel in de Turnhoutse Koningin Astridlaan troffen een brandstapel voor hun deur aan. "Nu gaan ze echt te ver", reageert leider Tobias Druyts. "Gelukkig is niet alles afgebrand, al is de schade wel groot."

Het scoutslokaal Sint Michiel ligt helemaal achteraan in de doodlopende Koningin Astridlaan. Weinig passanten dus en verlaten tijdens de week. Met andere woorden: de ideale plek voor vandalen. "We krijgen wel vaker te maken met vandalisme, maar deze keer is het er echt over", zegt scoutsleider Tobias Druyts. "Vlak voor het gebouw vonden we een brandstapel. Daardoor is een raam volledig gesmolten en de gevel helemaal zwartgeblakerd."

Bank

Het heeft de jongeren heel wat werk gekost om de boel op te ruimen. "Ze gooiden onder andere onze vuilnisbakken op de stapel. Die zijn samen met het afval gesmolten en plakten vast aan de grond", vertelt Druyts. "Hoe we de muur weer proper krijgen, weten we nog niet. Het raam moet in elk geval vervangen worden. Gelukkig is niet alles afgebrand, maar de schade is wel groot."

Op de brandstapel lag ook een bankje dat al vijftig jaar tot het vaste meubilair van de scoutsgroep behoort. "Heel veel generaties scouts hebben op dat bankje gezeten, dat is nu half opgebrand", zucht Druyts.

De politie stelde een procesverbaal op tegen onbekenden voor poging tot brandstichting.

SOFIE VERHEYEN

Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio