Ex-burgemeester Pira: "Ik wil niet constant in een nee-reflex vervallen"

Ex-burgemeester Pira: Ik wil niet constant in een nee-reflex vervallen

Ex-burgemeester Pira: "Ik wil niet constant in een nee-reflex vervallen"

Print
Mortsel - Het is duidelijk dat dit bestuur de invoering van het nieuwe verkeerscirculatieplan uitstelt tot na de verkiezingen van volgend jaar. Jammer!" Zo klonk het vorige raadszitting bij ex-burgemeester Ingrid Pira (Groen), die zich met een waslijst aan bedenkingen in haar achterzak strijdvaardiger toont dan ooit.

Ingrid Pira laat geen enkel moment onbenut om te stellen dat ze er opnieuw helemaal staat. Recentelijk nog in het groene partijblad 'Gist voor Mortsel'. "Dit bestuur schuift de belangrijke dossiers voor zich uit", klonk het daar onomwonden. Vorige week dan volgde een nieuwe lijst met concrete verzuchtingen, gericht aan haar opvolgers.

Ze had het onder meer over het verdwijnen van gemeenschapscentrum Lepelhof. "Er moet in dat project veel meer ruimte komen voor gemeenschapsgerichte functies", zegt Pira. "Dit is een aanslag op het sociale weefsel en het verenigingsleven in Mortsel-Dorp. Onbegrijpelijk voor een bestuur dat zegt in te zetten op de wijken." In diezelfde optiek hekelt de ex-burgemeester ook de verhuizing van de jaarlijkse stratenloop naar de omgeving van het Stadsplein. En er zijn de vele besparingen, zoals onder meer de afbouw van het jaarlijkse jubilarissenfeest. "Alle begrip dat je besparingen moet doen. Maar het bestuur zou zelf het goede voorbeeld moeten geven. Ze konden een college vormen met één schepen minder. Dat zou, met een besparing van 40.000 euro, pas ernstig zijn. 1.200 euro schrappen voor broodjes tijdens vergaderingen is een lachertje."

Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

SEPPE SLAETS

Foto FRBE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio