Amazon wil pakketjes bezorgen met drones (video)

Print
De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft plannen om in de toekomst pakketjes thuis te bezorgen met drones. Dat heeft topman Jeff Bezos zondagavond gezegd in het Amerikaanse tv-programma '60 Minutes'.

Amazon is de nieuwe bezorgmogelijkheid met kleine, onbemande vliegtuigjes al aan het testen, zei Bezos. Mensen zouden zo veel sneller hun pakket in huis hebben. Bovendien is het effciënter, aldus de topman.

De onbemande vliegtuigjes kunnen pakketjes tot 2,3 kilo afleveren in een straal van ruim 16 kilometer rondom een Amazon distributiecentrum. Dit betekent dat ongeveer 86 procent van de bestellingen die Amazon krijgt op deze manier kan worden bezorgd.

"Het zal werken, het zal gebeuren en het gaat heel leuk worden", zei Bezos. Amazon verwacht ze over vier tot vijf jaar in te zetten.

Momenteel laten de Amerikaanse autoriteiten het gebruik van drones in de VS enkel toe door hobbyisten. Diensten leveren in ruil voor geld kan dus nog niet. Binnen dit en twee jaar zouden er echter nieuwe regels moeten zijn.

Belga, Foto AFP

Nu in het nieuws