Baby zwaar verbrand in crèche (video)

Print
Bruce Peirlinckx werd in kinderdagverblijf 't Kwakkeltje begin vorige maand tijdens een verzorging verbrand door twee kinderverzorgsters. Het OCMW van Lebbeke erkent de fout. Kind en gezin onderzoekt de zaak na klacht van de ouders.

In het kinderdagverblijf 't Kwakkeltje, dat afhangt van het OCMW in Lebbeke, liep Bruce Peirlinckx begin november een lelijke brandwonde op. Omdat ze dachten dat hij buikkrampen had, wilde de verzorgsters zijn pijn verlichten. "Ze gebruikten daarvoor een coldpack dat ze uit de diepvriezer namen en dan in de microgolf stopten. Maar blijkbaar was het niet geschikt voor gebruik als een hotpack", zegt vader Steven Peirlinckx. "Het was veel te warm, maar toch legden ze het op het blote vel van Bruce. Drie kwartier lang. Met als gevolg een lelijke brandwonde tot in de tweede graad. We zijn ondertussen al zes keer met hem bij de plastisch chirurg langsgegaan. Die vertelde ons dat Bruce er waarschijnlijk geen groot litteken zal aan overhouden. Dat is nog een geluk, maar naar die crèche gaat hij niet meer. Hij blijft bij zijn grootouders vanaf nu."

De verzekering van het kinderdagverblijf zal alle medische kosten aan de ouders van Bruce terugbetalen.

SVOV

Foto: Vader Steven Peirlinckx en moeder Karen Peeters met baby Bruce, die ondertussen al aan de beterhand is, en grote broer Berre

Foto Geert De Rycke

Nu in het nieuws