Nieuwe mobiliteitsingrepen op komst

Nieuwe mobiliteitsingrepen op komst

Nieuwe mobiliteitsingrepen op komst

Print
De stad Antwerpen en de Vlaamse overheid zitten samen rond extra tijdelijke maatregelen om de mobiliteit in de regio te verhogen. “Naast de 33 voorgestelde ‘quick wins’ werken we ook aan zwaardere ingrepen rond mobiliteit”, zegt schepen Koen Kennis (N-VA).

Voormalig Vlaams minister Dirk Van Mechelen (Open Vld) liet dit weekend in Gazet van Antwerpen een ballonnetje op rond de mobiliteit in Antwerpen. Volgens hem is het niet goed om te wachten tot er beweging is rond de Oosterweelverbinding.

Hij ziet een reeks maatregelen die wel snel kunnen worden uitgevoerd, zoals noodbruggen op de Singel en het afsluiten van enkele op- en afritten van de Ring. Van Mechelen combineert dat met het gratis maken van de Liefkenshoektunnel tijdens de spitsuren en rekeningrijden voor vrachtwagens.

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is niet onder de indruk. “We zijn al volop bezig om samen met Vlaanderen extra maatregelen te bespreken”, zegt Kennis. “In november kondigden we de 33 ‘quick wins’ aan. Op Vlaams en stedelijk niveau onderzoeken we enkele zwaardere minder hindermaatregelen."

Lees meer in Gazet van Antwerpen - Regio Stad

Archieffoto LUMA
SVW

Nu in het nieuws