Zo bespaart u 150 euro op uw energiefactuur

Zo bespaart u 150 euro op uw energiefactuur

Zo bespaart u 150 euro op uw energiefactuur

Print
De weerkundige winter is losgebroken en de Energiejacht is weer geopend. Bond Beter Leefmilieu (BBL) lanceerde zondag een nieuwe campagne die gezinnen helpt om hun energiefactuur omlaag te krijgen. Via kleine, simpele ingrepen.

De ruim 5000 gezinnen die vorig jaar deelnamen aan de energiejacht bespaarden gemiddeld 9,24% op hun factuur. Of: bijna 150 euro per jaar. Sommigen deden er zelfs 600 euro af. "Hiermee bewijzen we dat het mogelijk is om energie te besparen, zonder aan comfort in te boeten", zegt Marc Steens van de BBL. "Want we verwachten echt niet dat mensen met dekentjes en drie truien aan tegen elkaar gaan zitten."

Winst uitrekenen

"Slechts een vijfde van de gezinnen weet hoe hoog hun verbruik is. Het eerste wat we doen, is mensen daarvan bewust maken. Wie zich gratis inschrijft op de website, moet zijn energieverbruik van vorig jaar invullen. Daarna vragen we mensen om wekelijks hun meterstanden bij te houden voor water, gas en elektriciteit. Zo kweken ze een energiereflex. Met de concrete tips van onze energiemeesters boeken ze makkelijke winsten. Via onze rekentool kunnen ze al na twee of drie weken bepalen hoeveel procent én euro ze besparen."

In de meer dan 50 deelnemende gemeenten over heel Vlaanderen kunnen energiejagers zich ook groeperen. Dan krijgen ze ondersteuning van een energiemeester die bijeenkomsten organiseert om ervaringen en tips uit te wisselen.

www.energiejacht.be

Lees meer in uw krant

Foto JVDP
RAF LIEKENS

Nu in het nieuws