Collega's willen opheldering rond dood stadsambtenaar

Collega's willen opheldering rond dood stadsambtenaar

Collega's willen opheldering rond dood stadsambtenaar

Print
Jean Van de Kerkhove maakte op 22 oktober een dodelijke val op de trappen van het metrostation op Linkeroever. De collega’s van de Antwerpse stadsambtenaar hielden zaterdag een stille optocht om Jean te gedenken en om extra aandacht te vragen voor het onderzoek naar de doodsoorzaak.

De 61-jarige stadsambtenaar werd op 22 oktober door een onbekende zwaargewond aangetroffen op de trappen van het metrostation Frederik Van Eeden op Linkeroever in Antwerpen. Hij werd overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen waar hij weken later bezweek aan zijn verwondingen. De politie ging uit van een ongelukkige val, maar dat belette niet dat een grootscheeps onderzoek werd opgestart naar de omstandigheden van de dodelijke val.

Jean wordt omschreven als de normaalste mens ter wereld, sportief als assistent-coach van handbalclub Sasja en geliefd bij zijn collega’s. Het zijn onder meer die collega’s die vraagtekens plaatsen bij de piste ‘ongeval’. Zij sluiten niet uit dat Jean het slachtoffer werd van geweld.

Ruim veertig collega’s hielden zaterdag op Linkeroever een ingetogen mars. Zij hopen dat door dit initiatief getuigen zich alsnog zouden melden.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, blz. 4

Foto Wim Hendrix, GVA
SACHA VAN WIELE
ALEX KESTENS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio