Dirk Van Mechelen lanceert Antwerps crisisplan tegen files

Dirk Van Mechelen (Open Vld) stelt een nieuw crisisplan voor de Antwerpse mobiliteit voor. “We kunnen niet langer wachten”, zegt hij. “En hiermee zit Antwerpen goed voor de komende tien jaar.” Hij roept alle partijen op om mee te werken.

jrosquin

“We kunnen niet wachten tot de mega-oplossingen zoals de Oosterweelverbinding en de A102/ R11bis klaar zijn”, zegt Vlaams Parlementslid en burgemeester van Kapellen Dirk Van Mechelen in een interview met Gazet van Antwerpen. “Daarom doe ik een oproep aan alle Vlaamse partijen: laten we dwars door de partijgrenzen werken aan een crisisplan.”

STANDPUNT: 'Een voorstel om in overweging te nemen'

Concreet wil Van Mechelen een pakket maatregelen zoals tijdens de heraanleg van de Ring in 2004 en 2005. “Noodbruggen op de Singel, op- en afritten schrappen op de Ring, verbeteringen aan het openbaar vervoer, de Liefkenshoektunnel tolvrij maken tijdens de spitsuren, eventueel in combinatie met rekeningrijden op de. Ring. Met zo’n pakket zitten we goed voor de komende tien jaar.”

Volgens Van Mechelen is zijn plan haalbaar. “Met het vorige stadsbestuur van Antwerpen viel daar niet over te praten, maar met het huidige wel”, zegt hij.

De Ridder

In het interview geeft de Open Vld’er ook commentaar op de kersverse transfer van zijn expartijgenote Annick De Ridder naar de N-VA: “De manier waarop Bart De Wever die zaak heeft aangepakt, vind ik onfatsoenlijk.”

LM Foto: BHul

MEER OVER Dirk Van Mechelen