1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Zandhoven toont hart voor Stijn

Stijn Vermeiren uit Pulderbos, de gast die in de zomer van 2012 verlamd raakte na een noodlottige duik in de vijver na de visprijskamp van Pulderbos, tussen zijn twee redders van toen, Mich Leysen en Geert Van Laer. Moemoe Peggy geeft haar kleinzoon nog een knuffel. De Populier stroomde vrijdag vol voor de benefiet om Stijn weer zo mobiel mogelijk te maken. Het is duidelijk dat Stijn over een grote familie- en vriendenkring beschikt die hem heel graag zien.

Kristin Matthyssen

Ook lotgenoten kwamen meefuiven, zoals Sven Van Wanrooij uit Antwerpen, die ongeveer identiek hetzelfde meemaakte. "Ook ik raakte verlamd aan mijn vier ledematen na een duik in een vijver waarin een verborgen betonblok lag. Het gebeurde drie jaar geleden tijdens een reünie van de paracommando's in Houthalen-Helchteren. Ik las Stijns verhaal vorig jaar in de krant en contacteerde hem via Facebook, om te zeggen dat hij niet mocht wanhopen. Er is nog een kwalitatief leven mogelijk. Zelf woon ik intussen zelfstandig in Antwerpen in een woonproject. Sinds twee jaar heb ik een heel lieve, vaste vriendin", zegt Sven Van Wanrooij met pretlichtjes in de ogen, "mijn vroegere thuisverpleegster. Stijn kan intussen met zijn handen al meer dan ik", zegt Sven. "Hij moet blijven hopen, want zelfs na een jaar kan je nog heel wat progressie boeken, heb ik zelf gemerkt."

Stijn Vermeiren zelf moest de hele avond handen schudden. Zelfs Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen langs. "Ik kan de organisatoren van de benefiet, al de optredende bands en de vrijwilligers die hier meehelpen niet genoeg bedanken. Dit is onbeschrijflijk. Het gaat goed met me. Ik doe aan rolstoelrugby, woon sinds kort weer in bij mijn moeder en kan op termijn wel opnieuw zelfstandig gaan wonen. In Gent heb ik al twee weken in mijn eentje op een therapeutisch appartement gewoond, en dat ging prima. Ook het autorijden gaat al beter dan gedacht. Vanavond wil ik vooral genieten. De opbrengst van de benefiet gaat naar de aankoop van mijn wagen."

KMa Foto W&FMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio