Tekstschrijfster 'Ik ben zo eenzaam zonder jou' overleden

Marieke Wuyts, beter bekend onder de artiestennaam Ke Riema, is overleden. Ke Riema schreef liedjesteksten voor Will Tura, Ann Christy, Bobbejaan Schoepen en andere Vlaamse artiesten. Ze werd 99 jaar oud, melden verschillende media.

mceulemans

Ke Riema schreef de tekst van een van de grootste Vlaamse hits, "Ik ben zo eenzaam zonder jou" van Will Tura. Dat nummer werd in 2000 als een van de eerste liedjes opgenomen in de Eregalerij van Radio 2.

Brief van soldaat

In 1998 vertelde ze in "Afrit 9" over hoe het nummer ontstaan is. "Dat nummer was bedoeld als een brief van een soldaat die in Duitsland zijn dienst uitdeed aan zijn meisje. Maar blijkbaar is die boodschap niet overgekomen en heeft iedereen het meer persoonlijk genomen. Dat is misschien de doorbraak geweest."

Vooral in de jaren 60 schreef ze teksten voor heel wat Vlaamse artiesten. "Een woord van liefde" (Ann Christy), "Een hutje op de heide" (Bobbejaan Schoepen), "Verloren hart, verloren droom" (Johnny White), "De reuzen dansen" (Louis Neefs) en "Het lied van Lima" (La Esterella) zijn ook van haar hand. Ze schreef ook de tekst van het nummer "Hou toch van mij" waarmee Bob Benny in 1959 deelnam aan het Eurovisiesongfestival in Cannes.

Meer talenten

Naast liedjesteksten schreef ze ook teksten en sketches voor revues, cabaret, toneelstukjes en filmscenario's, zowel in het Nederlands, Engels en Frans. Ze was ook talentscout. Ke Riema werd door SABAM onderscheiden met De Muze, een prijs voor haar hele oeuvre. Ze ontving ook de Eugeen De Ridderprijs voor Liedertekst in 1963.

Belga, archieffoto