Duchâtelet: "Berichten over overnamebod uit Hongkong zijn "pure fantasie"

Voorzitter Roland Duchâtelet doet de berichten over een overname van Standard Luik door een investeerdersgroep uit Hongkong af als "pure fantasie". Meer commentaar wou de sterke man van Standard niet kwijt op het bericht dat Sudpresse verspreidde.

mceulemans

Volgens SudPresse zouden de Hongkongse investeerders klaar staan om binnen de twee dagen 80 miljoen euro op tafel te leggen voor Standard. Achter de investeerders zou een Amerikaans petroliumbedrijf schuilgaan.

Perslekken

Luikenaar Stephane Di Maria, actief in het sportmanagement, zou het mandaat gekregen hebben om voor de investeerders een club uit de Europese top twintig te zoeken. Dat hij daarom gesprekken voerde met Standard, wou Di Maria noch bevestigen, noch ontkennen. Wel zei hij "geïrriteerd te zijn door de perslekken".

Duchâtelet ontkende wel formeel vanuit het Deense Esbjerg, waar Standard donderdag een 2-1 nederlaag leed op de vijfde speeldag in de Europa League. De terugkeer naar België verliep voor Standard trouwens niet vlekkeloos. Door een defect aan het vliegtuig waarmee Standard zou reizen, moesten de Rouches de hele namiddag op de luchthaven doorbrengen.

Lees ook: Verkoopt Duchâtelet Standard voor 80 miljoen aan Hongkongers?

Belga, archieffoto

Meer voetbalnieuws