1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Vlaanderen voor rechter voor dodelijk ongeval door put in weg

De politierechtbank in Dendermonde zal zich in februari uitspreken over de verantwoordelijken voor een dodelijk ongeval in 2011 in Waasmunster, waarbij een vrachtwagen frontaal inreed op een personenwagen. Volgens de verdediging van de vrachtwagenbestuurder verloor de man de controle over het stuur toen hij in een put in het wegdek reed, en had een ambtenaar van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen de put eerder al moeten laten herstellen.

jrosquin

Het ongeval gebeurde op 4 april 2011 op de N446 in Waasmunster. Een vrachtwagen die in de richting van Dendermonde reed, week af van zijn rijvak en botste frontaal op een tegenligger. De bestuurder van het aangereden voertuig raakte zwaargewond en moest bevrijd worden door de hulpdiensten. Die probeerden de man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de vrachtwagen verklaarde dat hij in een put reed, waardoor zijn vrachtwagen naar het andere rijvak geslingerd werd. Het parket van Dendermonde stelde een verkeersdeskundige aan, en die bevestigde dat het ongeval te wijten is door een put van 10 centimeter diep en 1 meter lang.

De Vlaamse overheid had de week voor het ongeval al een melding gekregen van de gevaarlijke situatie. Een wegenopzichter van Wegen en Verkeer catalogeerde de put echter als "niet-prioritair", en de advocaat van de vrachtwagenbestuurder dagvaardde de ambtenaar voor nalatigheid. De vrachtwagenbestuurder zelf reed te snel op het ogenblik van het ongeval en wordt beschuldigd van onopzettelijke doding.

De uitspraak wordt verwacht op 14 februari.

Foto's: Geert De Rycke

MEER OVER Waasmunster

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio