1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Agent sneed man op zijn verzoek in stukken

Een 55-jarige Duitse politieagent wordt ervan verdacht een man te hebben vermoord en op diens vraag in stukken te hebben gesneden. De twee zouden elkaar hebben leren kennen op een internetforum over kannibalisme. Dat meldden bronnen bij het Duitse gerecht vrijdag.

jrosquin

De verdachte werd woensdag op zijn werk aangehouden en zit in voorlopige hechtenis. Maar de speurders benadrukken dat er geen concrete bewijzen zijn om van een kannibalistische daad te spreken. Eerder was daar wel sprake van in de pers.

De feiten vonden plaats op 4 november toen een bedrijfsleider uit Nedersaksen naar Dresden trok om er een politieagent te ontmoeten die hij op een internetforum over kannibalisme had leren kennen. Dat vertelde Dieter Kroll van de politie van Dresden tijdens een persconferentie op televisie.

Messteek in de hals

Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou het slachtoffer er al meerdere jaren over gefantaseerd hebben zich door iemand te laten doden en opeten. Dat fantasme kwam ter sprake in intensieve conversaties tussen de twee mannen per chat, e-mail of sms en tijdens telefoongesprekken, aldus Maik Mainda (foto), een andere onderzoeker, tijdens de persconferentie.

De agent, die als wetenschapsexpert voor de lokale gerechtelijke politie werkte, ging zijn toekomstig slachtoffer ophalen aan het station en bracht hem met een messteek in de hals om het leven kort nadat ze bij hem thuis waren aangekomen.

Hij sneed het lichaam vervolgens in stukken en beende stukken uit, die hij in zijn tuin begroef.

Collega's gaven de verdwijning van het slachtoffer pas een week later bij de politie aan.

Verdachte ontmaskerd

De onderzoekers konden de verdachte identificeren nadat ze mensen uit de omgeving van het slachtoffer hadden ondervraagd en zijn internet- en gsm-activiteit hadden onderzocht.

Hij bekende de feiten en vertelde dat alles zich in een tijdspanne van enkele uren na de aankomst van het slachtoffer had afgespeeld. Hij gaf ook aan waar in zijn tuin de verschillende stukken van het lichaam begraven lagen.

'Kannibaal van Rotenburg'

Hoewel het blijkbaar niet gaat over een geval van kannibalisme, doet deze zaak toch denken aan de "kannibaal van Rotenburg" uit 2001. Armin Meiwes, een 41-jarige informaticus, bracht toen de 43-jarige Bernd Jürgen Brandes om het leven nadat de twee eerst samen de penis van het slachtoffer hadden opgegeten. Dat gebeurde op vraag van het slachtoffer, die daarna gedood werd en in stukken werd gesneden. Meiwes bewaarde ook stukken in de diepvriezer om later op te eten. Meiwes kreeg in 2006 levenslang.

Belga Foto's: EPA, AFP