Milquet: "Ik wist niet dat ik met een radicale imam op de foto stond"

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet is naar eigen zeggen verbaasd dat er zoveel aandacht wordt besteed aan de foto waarop ze poseert met de radicale Brusselse imam Iliass Azaouaj. "Die foto was gemaakt met een smartphone, samen met een persoon die ze niet kende", klinkt het.

fvranckx

De foto, die op op 16 september gemaakt werd, wordt door sommige groeperingen gebruikt als zogezegd bewijs dat westerse landen "terroristen" in Syrië zouden steunen.

Lees ook: Foto Milquet naast radicale imam "bewijs dat Westen terroristen steunt"

"Alle bekende politici die zich op het terrein begeven, worden heel vaak gevraagd door burgers om samen met hen vereeuwigd te worden met hun smartphone zodra die zich in het openbaar vertonen", weerlegt het kabinet van de minister die aantijgingen.

"Het is een wijd verspreide praktijk bij iedereen, die niemand aan de burgers weigert. Het is dan ook onaanvaardbaar om daar welke conclusie dan mee te verbinden, zeker als je weet dat minister Milquet zich als geen ander inzet in de strijd tegen het radicalisme."

"Minister Milquet kon die dag noch de identiteit noch de persoonlijkheid kennen van alle mensen met wie ze werd gefotografeerd, zoals dat ook het geval was voor Azaouaj Illiass, die destijds amper bekend tot zelfs onbekend was door de diensten. Blijkbaar had Iliass Azaouaj zich eerder ook al laten fotograferen met bekende artiesten en andere Brusselse politieke verantwoordelijken, maar vreemd genoeg circuleren die foto's niet op het net."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

FiVr, Foto Twitter

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER