Douane en politie doen recordvangst drugs

De douane heeft samen met de politie een "recordvangst" drugs gedaan. In eerste instantie trof de motorbrigade van de douane uit Menen donderdag 21 november 7 ton vermoedelijke marihuana aan in een container. Nadien werd in de haven van Antwerpen een twee lading gevonden. Dat meldt de federale overheidsdienst Financiën vrijdag.

dvansant

De motorbrigade trof de 7 ton drugs aan tussen een zending kokosnoten uit Afrika die vernietigd moest worden. De drugs zaten verpakt in kleine pakjes. Vermoedelijk gaat het om marihuana, met een straatwaarde van 14 miljoen euro.

Nadien werd dankzij de medewerking van de federale gerechtelijke politie van Ieper een tweede container onderschept in de haven van Antwerpen. Hoewel het precieze gewicht en de aard van de drugs nog bepaald worden, gaat het ook hier hier om "meerdere tonnen" tussen een lading goederen.

"Het is één van de recordvangsten die de Belgische douane in samenwerking met de politiediensten de jongste jaren deed", zegt de federale overheidsdienst Financiën in een persbericht. Meer details ontbreken voorlopig.

BELGA Foto EPA