Tommorrowland

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kunstzinnige brug van 537 meter tegen juni in De Schorre

Een kunstzinnige brug van liefst 537 meter lang, van de hand van de internationale kunstenaar Arne Quinze, pronkt tegen juni 2014 in het provinciaal domein De Schorre. Provincie, Tomorrowland en de kunstenaar slaan hiervoor de handen in elkaar.

Dominick Rombouts

Deze brug van 537 meter bevat dan 160 ton hout, 750 ton staal en heeft een aankoopwaarde van zowat 8,7 miljoen euro. De brug vervangt deels een bestaande brug die toch aan vervanging toe was en zorgt voor een betere verbinding op de noord-zuid-as van het provinciaal domein De Schorre.

Centraal op de brug komt een stalen beeld van zo'n 25 meter hoog, geïnspireerd door de Nike van Samotraché, een beeld uit de klassieke oudheid dat de overwinning van de vrijheid voorstelt. "Het project roept op tot verbroedering en zal letterlijk een brug slaan tussen cultuur, natuur, muziek, kunst, de buurt en de wereld", stellen de broers Manu en Michiel Beers (Tomorrowland) bij de voorstelling. De installatie steunt voor een deel op crowfunding. Iedereen van waar ook ter wereld kan immers een persoonlijke boodschap in hout laten laseren.

"Het is uw persoonlijke tag die op deze brug wordt vereeuwigd. De brug zal straks zo'n 210.00 (inter)nationale positieve boodschappen bevatten. De eerste 2000 tags voor de Bomenaars en Rumstenaars zijn gratis, anderen betalen 10 euro per tag", vertelt Arne Quinze.

Het Belgische top DJ-duo Dimitri Vegas en Like Mike mochten de eerste tag in hout laten laseren. Zij kozen voor 'Live For The Madness'. Gedeputeerde Bruno Peeters koos voor de tag: 'Luisteren naar anderen kan de wereld veranderen'.

Jan BOEY

Foto's Dirk Kerstens/Belga