1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Ludieke werkonderbreking" bij Antwerps politielabo

Bij het labo van de Antwerpse federale gerechtelijke politie heeft het personeel vrijdagochtend even het werk neergelegd uit protest tegen de onderbemanning waar de dienst momenteel mee kampt. Dat meldt VRT-radio en wordt bevestigd door politievakbond NSPV. Volgens de vakbond ging het om een ludieke actie om alvast een signaal te zenden vooraleer volgende week een stakingsaanzegging wordt ingediend.

drombouts

De medewerkers van het labo gingen tijdens de werkonderbreking buiten staan en hingen daar onder meer hun labojassen omhoog aan een wasdraad. "Die stonden symbool voor de personeelsleden die er nu te weinig zijn", zegt afgevaardigde Michel Goyvaerts van NSPV. "Het labo heeft eigenlijk 28 mensen nodig, maar moet het nu met amper 14 doen."

Volgens Goyvaerts vond er al meermaals overleg plaats met de federale overheid maar tot nu toe telkens zonder resultaat. De financiële problemen zouden zich bovendien niet beperken tot een personeelstekort. "Ook voor het verkrijgen van noodzakelijk werkmateriaal om onderzoeken uit te voeren, moeten de medewerkers bijna op hun knieën gaan zitten", stelt Goyvaerts.

Een volwaardige staking volgt mogelijk later nog, tijdens de eindejaarsperiode. "De stakingsaanzegging wordt volgende week ingediend en dan zal er nog bijkomend overleg volgen, waar we de uitkomst van zullen afwachten", besluit Goyvaerts.