Stad organiseert mee verkoop brandhout

Samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt organiseert de stad Mechelen dit jaar een gezamenlijke verkoop van brandhout. Het hout wordt op zaterdag 14 december om 10u per opbod verkocht in de Kettinghe in Heffen.

drombouts

"Bosbeheer levert niet alleen mooie en gezonde bossen op, maar produceert ook veel brandhout als bijproduct. Samen met ANB en Natuurpunt verkoopt de stad dit hout om de Mechelse kachels en hun gebruikers de koude winter door te helpen", zegt schepen van Natuur- en Groenontwikkeling Marina De Bie (Groen).

Het hout uit openbare bossen wordt traditioneel 'op stam' verkocht. Dat wil zeggen dat een groep van geselecteerde te vellen bomen als een 'lot' worden aangeboden. Aan de koper wordt meegegeven waar het lot zich bevindt, over welke boomsoorten het gaat en wat het geschatte volume hout is. Eveneens worden er voorwaarden gekoppeld aan het lot, bijvoorbeeld inzake vellingstermijn en exploitatie. De loten 'op stam' dienen door de kopers van de bomen zelf gekapt en verzaagd te worden.

Meer info: www.mechelen.be

SVH

Foto stad Mechelen

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio