De Garage verbreedt cultuur - aanbod in Millegem

Millegem heeft al een hele reputatie bij de klassieke concertgangers maar nu verbreedt De Garage van Stefan Oorts en Leen Aertgeets het aanbod voor wie graag een interessant avondje uit wil.

Liekens Sylvain

De schilderachtige Millegem kerk is het decor van Sint Antonius en Sint Elooi vieringen en ook virtuozen van de klassieke muziek waarderen de akoestiek van het kerkje ten zeerste. Stefan Oorts en zijn echtgenote bieden nu vlakbij een ander type kunst aan.

“In de garage kunnen we een vijfendertig kijkers plaatsen. Ze staat vol spullen maar bij een optreden wordt het een echte black box en kunnen we er dat aantal toeschouwers plaatsen. Als het te koud is wijken we uit naar onze living en voor een optreden waar we meer volk verwachten kunnen we terecht in Millegem kerk. Daar kunnen we honderd mensen ontvangen.”

Opmerkelijk is ook dat de kijkers zelf bepalen wat ze betalen. “We werken met een pot waarin de kijkers hun bijdrage steken. De artiesten beginnen al spontaan te vragen of ze hier een try- out kunnen spelen. We ontvangen hen met lekker eten dat mijn vrouw maakt en ze eten hier samen met onze kinderen voor de voorstelling. We hebben hier al Bert Gabriëls, Steen Goegebuer, Neeka, Wim Helsen, Johan Petit en Esmee Bosch mogen verwelkomen. De kijkers zitten bijna bij de artiest op de schoot en dat wordt heel positief ontvangen. We proberen het aanbod zo ruim mogelijk te houden. Naast comedy is ook een lezing over een boeiend onderwerp mogelijk. Tijdens het komend WK voetbal lijkt het me ook tof om een soort mannenavond te organiseren met stand- up comedy, streekbier en een groot scherm. ”

De Garage probeert ook op goede voet te leven met de buurt. “We zien dit project ook als gemeenschapsversterkend. We informeren de mensen hier altijd met een nieuwsbrief over wat er staat te gebeuren. Dit jaar hebben we nog Vitalski (20 dec) en Veerle Malsaert (27 dec) te gast. Wie wil komen moet wel vooraf reserveren via ons e-mail adres dichter28@hotmail.com. Als het vol zit kunnen we dat ook aan de mensen melden.”

www.facebook.com/garage.ranst

Sylvain Liekens
Foto: PDR
Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio