Jongetje (10) valt dood neer tijdens verjaardagsfeestje: "Ouders konden enkel toekijken"

Het had een gezellig onderonsje van jonge kinderen moeten worden, gisteren in een binnenspeeltuin in Ekeren. Maar voor de ogen van heel wat ouders en kinderen veranderde een verjaardagsfeestje in een menselijk drama. De tienjarige Robbe stuikte plots in elkaar, anderhalf uur reanimatie konden de jongen niet meer helpen.

mgeysmans

Er was geen vuiltje aan de lucht, die woensdagnamiddag. Alle kinderen hadden de tijd van hun leven in een binnenspeeltuin. Ook Robbe amuseerde zich kostelijk. Hij liep voorbij de toezichthoudende ouders naar een nieuwe attractie tot hij plots zonder enige aanleiding voorover viel. Een vroedvrouw zag alles gebeuren en merkte meteen dat er iets onnatuurlijks aan de val was. Ze snelde naar Robbe toe, maar zag meteen dat het jongetje lijkbleek zag en paarse lippen had. De dame startte meteen met de reanimatie terwijl de andere kinderen zo ver mogelijk werden weggehouden. Het mugteam kwam ter plaatste en nam de reanimatie over. "Anderhalf uur hebben we geprobeerd Robbe te helpen, maar het mocht niet baten. Op dat moment kwamen de ouders binnen gehold, zij hadden alles laten vallen toen ze het nieuws hoorden. Ze konden enkel vaststellen dat hun zoontje dood was, vreselijk. Het feit dat we hem niet hebben kunnen helpen zal altijd blijven knagen", vertelt vroedvrouw Caroline in Het Nieuwsblad.

Robbe zou volgens de eerste vaststellingen wellicht geleden hebben aan hartfalen, hoogst uitzonderlijk voor zo'n jonge leeftijd.

Archiefbeeld: Photo News

MEER OVER Fit & Gezond