'Slaven' Nigella Lawson verbrassen 825.000 euro

Het rommelt in de keuken van Nigella Lawson. De beroemde Britse tv-kokkin beschuldigt twee voormalige werkneemster ervan 825.000 euro te hebben opgesoupeerd. De beschuldigden spreken van zwijggeld om de vermeende drugsverslaving van de kokkin in de doofpot te houden.

dvansant

Eerder dit jaar liet Nigella Lawson (53) zich scheiden van miljonair Charles Saatchi (70), nadat de steenrijke kunstverzamelaar haar op restaurant naar de keel was gevlogen Nu staan twee voormalige werkneemsters van het ex-koppel voor de rechter. Lawson en Saatchi beschuldigen Francesca en Elisabetta Grillo ervan 825 000 euro te hebben gestolen. Terwijl de zussen voor het echtpaar aan het werk waren, zouden ze met creditcards van. Saatchi grote sier hebben gemaakt. Ze kochten designerkledij, bestelden taxi’s aan de lopende band en maakten peperdure reizen.

Een topman van het bedrijf van. Saatchi, op wiens firma de kredietkaarten stonden, ontdekte de verkwisting vorig jaar. De twee persoonlijke assistentes verweerden zich ondertussen door te beweren dat ze “slechter werden behandeld dan Filipijnse slaven”.

Maar er is meer. Hoewel de Grillo’s geen toestemming hadden om het geld over de balk te gooien, verklaarden ze nu aan de rechter dat het om. zwijggeld ging. Lawson wist ervan, maar keek oogluikend toe, omdat ze zwegen over haar cocaïneverslaving.

Saatchi staat duidelijk niet meer aan de kant van zijn ex-geliefde. De zakenman verklaarde aan de rechter dat zijn voormalige vrouw zwaar verslaafd is aan drugs. “Nu zullen de Grillo’s niet gestraft worden voor hun daden, omdat jij zo van de wereld was door drugs, waardoor ze zomaar ons geld konden uitgeven aan wat ze wilden. Ik geloof elk woord van wat ze gezegd hebben”, mailde. Saatchi eerder aan Lawson. De rechter las die bewuste mail donderdag tijdens de zitting voor. Saatchi verwijt Lawson dat zij ook haar 19-jarige dochter Cosima “vergiftigde met cocaïne en andere drugs”.

STEFAN LAENEN Foto AFP