Foto Milquet naast radicale imam "bewijs dat Westen terroristen steunt"

Een minister staat geregeld met heel wat mensen op de foto, maar soms duiken kiekjes uit het verleden op die de excellentie wel eens in verlegenheid kunnen brengen. Zo gaat een foto van minster van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet met de radicale Brusselse imam Iliass Azaouaj momenteel de wereld rond.

fvranckx

De foto dateert al van 16 september. Milquet poseerde toen in Brussel met Iliass Azaouaj. Maar die imam staat al een tijdje bekend als een erg radicale salafist. Op zijn Twitteraccount is hij trots op zijn "lidkaart" van al-Qaeda en betreurt hij de dood van Osama bin Laden. Begin deze maand verscheen ook een video waarin Azaouaj zijn trouw aan de terreurorganisatie beleed, voorzien van explosievengordel en geweer. Nog niet zo lang geleden dreigde de iman zelfs vanuit Syrië met een aanslag tegen België.

De tweet wordt nu door aanhangers van het Syrische regime gebruikt als "het bewijs dat het Westen de terroristen in Syrië steunt".

Milquet zegt dat ze niet wist wie de man was. "Als ik omringd ben door honderden mensen, kan ik die niet allemaal naar hun identiteitskaart vragen", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

FiVr

MEER OVER Joëlle Milquet