"Gestraft omdat ik kanker heb"

Borstkankerpatiënte Diane Rousseau uit Putte bij Mechelen moet 110 euro betalen omdat ze haar veiligheidsgordel niet droeg. “De wrijving op de brandwonden, veroorzaakt door bestralingen, deed te veel pijn”, zegt ze. Maar de agenten waren onverbiddelijk en legden haar op de koop toe een alcoholtest op.

dvansant

“Ik twijfel er niet aan dat die politiemannen volgens het boekje hebben gehandeld, maar er is toch ook nog zoiets als menselijkheid. Ik hoop dat hun eigen vrouw er nooit mee geconfronteerd wordt”, zegt ze. Vorige zomer werd bij Diane borstkanker vastgesteld. Ze onderging een borstsparende operatie en werd 39 keer bestraald. “Het gaat beter, maar het blijft bang afwachten”, zegt ze.

“De bestraling veroorzaakte brandwonden. Ik kon zelfs geen bh dragen omdat het te pijnlijk was. Ik had mijn parkeerkaart van het ziekenhuis bij en mijn behandelingskaart, maar dat volstond niet. Enkel een kaart, uitgereikt door de FOD Mobiliteit, telt blijkbaar. En die had ik niet. Intussen kreeg ik een pv en een voorstel tot onmiddellijk inning van 110 euro in de bus. Ik heb die agenten gevraagd of ze geen vrouwelijke collega konden oproepen, zodat ik mijn litteken kon tonen. In de plaats daarvan moest ik een alcoholtest afleggen”, zegt ze.

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Foto Joren De Weerdt THIERRY GOEMANMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio