VRT en VMMA zenden radiospot voor "moderne videorecorder" niet uit

Bhaalu, de geavanceerde videorecorder die zaterdag werd gelanceerd, krijgt forse tegenwind van de grote Vlaamse zenders. De VAR, de reclameregie van de VRT, weigert radiospots van bhaalu uit te zenden en ook Q-music en JOE fm, die deel uitmaken van VMMa, weigeren reclamespots voor bhaalu.

fvranckx

Lees ook: Stievie komt op 6 december op de markt

“De spots zouden vanaf maandag 25 november gedurende drie weken op StuBru en MNM worden uitgezonden. De overeenkomsten waren hiervoor formeel getekend”, zegt Jos Van Gorp, COO van Right Brain, het bedrijf dat bhaalu op de markt brengt.

“Maandagmorgen kregen we het bericht dat de VRT de VAR instructie had gegeven onze radiospot te blokkeren en niet uit te zenden. Na terugkoppeling met de VRT was het enige commentaar dat onze dienst ‘illegaal’ zou zijn.” Ook de zenders van Medialaan mogen de spots niet uitzenden.

"Aan tv-spots hoeven we zeker niet te denken. Krantenadvertenties dan. Tot we mogen horen dat Het Laatste Nieuws en De Morgen die ook weigeren.”

Stievie

Bhaalu is een videorecorder waarmee je programma’s van een dertigtal zenders kunt opnemen en ze gedurende dertig (en zelfs negentig) dagen kunt bewaren. Twee dagen na de lancering van bhaalu kwamen de drie grote Vlaamse zenders met Stievie, een dienst die het mogelijk maakt programma’s van tien Vlaamse zenders op tablet of smartphone live of uitgesteld (maximum een week na uitzending) te bekijken.

Lees ook: VTM en VRT verzetten zich tegen recorder die programma's 90 dagen bewaart

Lees vandaag meer in uw krant.

RDc

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER