Joyce uit 'Komen Eten': "Mama maakt altijd koffie"

Dat de aandacht voor haar persoontje zo extreem zou zijn, dat had Joyce (20) nooit verwacht. “Allez, voor een onnozel kopke koffe...” Na haar passage in Komen eten (VIER) ging Joyce het internet rond met haar koffiestunt: koffiepoeder in de koffiefilter, water in de koffiepot en... wachten maar.

dvansant

Lees ook: Koffiezetten voor dummies in 'Komen Eten' (video)

Facebook stond gisteren bol van de reacties op de hilarische Komen eten-minuten en media tot in Nederland pikten het fenomeen Joyce Mortelmans (20) uit Hoboken op. Iedereen vindt haar flater dolkomisch, niemand zou hetzelfde kunnen overkomen. ‘Belgisch blondje (intussen heeft ze een nieuwe haarkleur, red.) blundert met koffie’ kopte Nederlands populairste krant De Telegraaf op haar website.

Maar een paar minuten nadat Joyce ons gisteren bij haar thuis had verwelkomd, zaten we wel aan een kop lekkere koffie. Niet te slap, niet te straf, goed warm. En: door Joyce huisbereid. “Ah ja, nu zal ik nooit meer vergeten hoe je koffie zet.”

In Komen eten van woensdag ontving callcentermedewerkster Joyce haar drie tegenkandidaten bij haar thuis. Na haar niet door iedereen even goed gesmaakte Mexicaanse pannenkoekjes en haar te rauwe varkenshaasje met bloemkool en gratin moest een moelleux van chocolade met een kopje koffie volgen. Daar ging het mis. “Ik was best nerveus, het was laat en we hadden allemaal al wat gedronken”, zegt Joyce. “Van het eten had ik niks op voorhand uitgeprobeerd en het oude koffiezetapparaat had ik ook nog nooit gebruikt. Als ik ‘s morgens opsta, dan heeft mijn moeder de koffie al klaarstaan, en dat is het enige moment op de dag dat ik koffie drink. Maar hoe moeilijk kan dat zijn, een machine met één knop? (lacht)”

Lees meer in uw krant

Foto Ludo Mariën SYLVIA MARIËN