Spookrijder (19) in beroep tegen verlenging aanhouding

De raadkamer heeft gisteren de aanhouding van Maxime C. uit Deurne verlengd. De jongeman werd afgelopen weekend aangehouden nadat hij een ongeval had veroorzaakt na een nachtje feesten. Zijn advocaat gaat in beroep tegen de beslissing.

dvansant

Na een nacht fuiven in discotheek La Rocca in Lier reed de 19-jarige Maxime C. zaterdagochtend naar huis in Deurne. Onderweg zou hij nog iemand hebben afgezet om dan aan de rotonde van Wommelgem de E313 op te rijden. Dat deed hij echter in de verkeerde richting.

Even voorbij de oprit van de Antwerpse Ring kwam het tot een frontale aanrijding met een 47-jarige man uit Kasterlee. Die wordt nog steeds in een kunstmatige coma gehouden.

Het toxicologisch onderzoek bevatte elementen die aantonen dat de tiener tijdens de aanrijding onder invloed was van alcohol of drugs.

Revalidatiecentrum

Chantal Van Den Bosch, de advocate van C., gaf gisteren aan in beroep te gaan tegen de beslissing van de raadkamer. “Mijn cliënt heeft een groot schuldbesef”, vertelt de raadsvrouw. “Hij vraagt ook steeds hoe het met het slachtoffer gesteld is.”

Volgens de advocate zou het veel zinniger zijn om haar cliënt iets nuttigs te laten doen. “In plaats van hem in de gevangenis te laten zitten, zijn er toch alternatieven. Ik heb aan de raadkamer voorgesteld om mijn client in een revalidatiecentrum te laten werken. Zo zou hij steeds geconfronteerd worden met de gevolgen van zijn daden.”

De kamer van inbeschuldigingstelling zal moeten oordelen of het beroep gegrond is. Anders verschijnt C. binnen een maand weer voor de raadkamer.

SARE Archieffoto's

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio