Gemengd gevoel bij oppositie over waardebon voor kinderen

Het idee van het Mechelse stadsbestuur om ieder kind tussen de 5 en de 15 jaar oud een waardebon van 50 euro te schenken wordt gemengd onthaald. De oppositie stelt zich vragen bij de timing van de aankondiging en de haalbaarheid.

dvansant

Een lovenswaardig idee, meent oppositiepartij Vlaams Belang. Al uit Frank Creyelman, fractieleider in de gemeenteraad, wel bedenkingen bij het moment waarop het stadsbestuur met het initiatief naar buiten treedt. "Dit lijkt sterk op een electorale stunt. In verkiezingstijd is het altijd leuk om cadeautjes uit te delen", meent Creyelman. "In deze budgettair precaire tijden en gezien de gigantische schuldenberg die de stad torst, is het trouwens geen opportuun moment om dit project te lanceren."

Sp.a wil het idee niet meteen afschieten, maar wacht nog op de details van het plan. Gemeenteraadslid Karel Geys vindt het initiatief an sich positief, maar werpt wel enkele kritische bedenkingen op. "Als de stad iets voor de kinderen wil doen is dat uiteraard een goeie zaak. Maar de stad heeft 300.000 euro per jaar vrijgemaakt voor de waardebons, terwijl er in Mechelen ongeveer 11.000 kinderen wonen. Een snelle rekensom leert ons dat daarmee maar de helft van de kinderen op deze financiële steun kan rekenen", aldus Geys. "Gezinnen die het niet breed hebben zouden bij de stad kunnen aankloppen voor extra geld. Dat lijkt me niet realistisch. De drempel voor die mensen om zich aan de melden bij de stad is veel te hoog."

LEES DE VOLLEDIGE REPORTAGE IN UW VRIJDAGKRANT

NIGE Archieffoto Patrick Hattori

MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio