Robbe (10) sterft tijdens feestje in speeltuin

De 10-jarige Robbe V.C. is woensdagnamiddag plots overleden tijdens een verjaardagsfeestje in een binnenspeeltuin in Ekeren. “Heel de familie is hier kapot van”, vertelt zijn grootvader Eddy.

dvansant

Het was een typische woensdagnamiddag in een binnenspeeltuin op de Leugenberg in Ekeren. Verschillende groepen kinderen waren volop aan het genieten van een verjaardagsfeestje toen het noodlot toesloeg.

“Wij zaten met de familie aan een tafel voorin”, vertelt Dirk Van Bergen (61) uit Merksem. “We waren het verjaardagsfeestje van mijn kleinzoon Shaun aan het vieren. Op dat moment waren er vijf, zes van dergelijke feestjes tegelijkertijd bezig. Plots werd er afgeroepen of er een dokter in de zaal was. Ik keek om me heen en zag vlakbij, net naast het ballenbad, een jongetje liggen met zijn ogen dicht. Ik zag dat enkele vriendjes van mijn kleinzoon rond hem waren gaan staan. Ik ging natuurlijk kijken of het iemand van ons gezelschap was, maar dat was niet het geval. Daarna heb ik de kinderen weggeleid. Niet veel later kwam de ambulance aan. Daarna kwamen de MUG (mobiele urgentie groep, red.) en de politie. Toen wisten we dat het ernstig was.”

Tranen in de ogen

“De hulpdiensten hebben lang geprobeerd om het jongetje te reanimeren. Wat later zag ik dat witte laken. Verschrikkelijk. Ook al kennen wij dat jongetje niet, iedereen die daar aanwezig was leefde met hem mee. Ook het personeel was zwaar aangeslagen. De diensters van de binnenspeeltuin stonden achteraf met tranen in de ogen de tafels af te ruimen.”

Het slachtoffer is de 10-jarige Robbe V.C.. Bij zijn vrienden en familie komt het overlijden hard aan. “Dit komt zo onverwacht”, vertelt Eddy, de grootvader van Robbe. “Robbe was niet ziek, had geen hartproblemen. Dit is echt een zware klap voor iedereen van de familie.”

Om uitsluitsel te krijgen over de doodsoorzaak laat het parket een autopsie uitvoeren. Wel is zeker dat Robbe zich plots onwel voelde en dan ineenstuikte. “Er is op dit ogenblik geen enkele aanwijzing van kwaad opzet, noch van enige onvoorzichtigheid vanwege de binnenspeeltuin”, klinkt het bij Ken Witpas van het parket.

Foto W&FDENNIS VAN DAMMESAM REYNTJENS