Atleten wagen zich aan wereldrecord 100 km lopen

Atleten wagen zich aan wereldrecord 100 km lopen

Atleten wagen zich aan wereldrecord 100 km lopen

Print
Lokeren - Tijdens de kerstmarkt op 14 december belooft de atletiekvereniging Lokeren (AVLO) voor een stunt te zorgen. Twaalf van de beste atleten wagen zich dan aan een wereldrecordpoging.
Twaalf topatleten van de club willen honderd kilometer lopen op één loopband aan een gemiddelde snelheid van 18,5 kilometer per uur. Als dat lukt dan is het meteen een officieel wereldrecord. "Vijftien wedstrijdatleten zijn zich aan het voorbereiden, twaalf ervan zullen dan tijdens de kerstmarkt de recordpoging ondernemen. Ze moeten de honderd kilometer lopen in minder dan 5u24'10, dat is het huidige record op naam van een Australisch team met onder meer Alexander Craig die driemaal de Ironman van Hawaï won, dus dat wil wat zeggen", maakt voorzitter Patrick Van Waes van AVLO duidelijk dat het geen kattenpis is.

"Onze atleten zien het zitten maar gemakkelijk zal het niet zijn. Ze moeten niet enkel die snelheid aanhouden gedurende meer dan vijf uur, het is een estafette wat wil zeggen dat telkens er een andere atleet op de loopband komt de snelheid daalt. Ze zullen extra trainen op de aflossing", weet Van Waes.

Door hun poging te ondernemen tijdens de kerstmarkt hopen de atleten publiekssteun te krijgen. Rond 21u moet het duidelijk zijn of Avlo het wereldrecord aan haar palmares mag toevoegen. Via de website van de club is het mogelijk een gokje te wagen met als hoofdprijs een week hoogtestage in de Franse Alpen. Naast de ernstige wereldrecordpoging zorgt de atletiekclub ook voor een ludieke kerstloop tijdens de kerstmarkt.

DVR

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio