Zulte op één punt van 16de finales, 1 op 15 voor Standard

Print

Zulte op één punt van 16de finales, 1 op 15 voor Standard

Zulte Waregem heeft donderdag op de vijfde speeldag in groep D van de Europa League met 1-2 gewonnen bij het Engelse Wigan. De West-Vlamingen hebben genoeg aan één punt in de slotmatch tegen Kazan, dat al geplaatst is, om naar de 16de finales te gaan.

In groep C verloor Standard met 2-1 bij het Deense Esbjerg. De Luikenaars, die al uitgeschakeld waren, haalden nog maar één punt in vijf wedstrijden.

Hazard


Zulte Waregem, gesteund door 600 supporters, kwam al in de zevende minuut op achterstand. Barnett opende de score na een mooie aanvallende actie van McManaman. Thorgan Hazard diende Wigan in de 37e minuut van antwoord. Doelman Nicholls liet een houdbare bal van de draaischijf door zijn handen glippen. Voor de pauze kwam Essevee nog enkele keren goed weg.

De vicekampioen, die in de eerste groepsmatch tegen Wigan thuis op een scoreloos gelijkspel bleef steken, kwam in de 61e minuut door gestuntel van Colpaert in de eigen rechthoek bijna in de problemen. Bossut bokste de schicht van Powell echter uit doel. Wigan voerde de druk verder op, maar het was Malanda die in de 88e minuut met een prachtig afstandsschot drie kostbare punten voor Zulte Waregem binnenhaalde.

In de andere partij in groep D speelde Rubin Kazan thuis 1-1 gelijk tegen Maribor. De Russen zijn daardoor zeker van kwalificatie voor de 16e finales. In de stand leidt Kazan met 11 punten. Dan volgen Zulte Waregem (7), Wigan (5) en Maribor (4). Op de slotspeeldag, 12 december, ontvangt Essevee Rubin Kazan. Wigan Athletic trekt naar Maribor.

Standard

Esbjerg-Standard was een wedstrijd zonder inzet want de Denen waren al geplaatst en de Luikenaars met een 1 op 12 al uitschakeld.

De Rouches kwamenin de 18e minuut op achterstand. De Nederlander Mick van Buren schoot van dichtbij binnen, nadat de bal in het strafschopgebied bleef hangen. Ondanks verschillende kansen vond Standard voor rust de weg naar het doel niet.

Igor de Camargo bracht daar in de tweede helft verandering in. De aanvoerder schoof in de 53e minuut een voorzet van Mpoku in doel. Maar opnieuw van Buren bracht de Denen in de 79e minuut op voorsprong.

In de andere partij in groep C ging Salzburg met 0-1 winnen bij Elfsborg. In de stand leidt Salzburg met het maximum (15 op 15) van de punten. Esbjerg is tweede (12). Elfsborg en Standard tellen slechts een schamel puntje. De Rouches nemen het op de laatste speeldag, 12 december, thuis op tegen Elfsborg. Salzburg ontvangt dan Esbjerg.

Foto boven (AFP): Malanda viert het winnende doelpunt tegen Wigan.
Foto onder (Belga): de treffer van De Camargo volstaat niet voor een zege tegen Esbjerg.
Meer voetbalnieuws