Unizo erkent vakwerk beddenfabrikant Salus

Unizo heeft donderdag aan Salus uit Mechelen het authenticiteitslabel Handmade in Belgium toegekend. De Lierse zaakvoerders zijn blij met de erkenning voor hun vakwerk. "Wij maken niet alleen onze bedden zelf, maar ook onze matrassen."

drombouts

Aan het woord is Lierenaar Dirk Hoeben (52). Samen met zijn echtgenote Candida Cagnoli (44) heeft hij de zaak aan de Maanstraat in Mechelen uitgebouwd. "Aanvankelijk waren wij verkopers van dekens en stelselmatig is dat uitgebreid tot bedden. Uit frustratie over de kwaliteit van heel wat producten hebben wij acht jaar geleden uiteindelijk zelf een productieatelier opgestart. Terwijl de meeste meubelen vandaag in de Oostbloklanden of China worden gemaakt, komen ze bij ons recht uit het atelier", vertelt Hoeben.

Aanvankelijk had hij twee mensen in dienst. Vandaag zijn het er zeven. Met het authenticiteitslabel zet Unizo ondernemers in de kijker die met hun ambachtelijk vakwerk een uniek product creëren. "Eentje waar wij trots op mogen zijn", stelt Bert Serneels van Unizo. Maar op kwaliteit staat natuurlijk wel een prijs. "Voor 350 euro wandel je hier niet buiten met een bed. Al gaan sommige mensen daar wel vanuit omdat wij zelf produceren. Ze vergeten dat wij al meer uitgeven aan personeelskosten. Aan het vervaardigen van een bed zijn onze mensen toch gauw vier of vijf uur bezig. Er gaan hier zelfs bedden buiten waarvan wij er maar twee per dag kunnen maken. Voor 2.000 euro heb je bij ons al een degelijk bed."

SVHMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio