Diabetes Liga heeft plaatselijke afdeling in Lierse regio

De Diabetes Liga telt sinds kort opnieuw een afdeling voor de regio Lier.

Van Rompaey Chris

Initiatiefnemer is Remi De Roeck (66).

De Diabetes Liga, voorheen Vlaamse Diabetes Vereniging, telt in Vlaanderen 26 afdelingen. Remi De Roeck was vroeger voorzitter van de afdeling Antwerpen Zuid. Nu hij in Lier woont, heeft hij daar een nieuwe afdeling opgericht. De werking van deze afdeling omvat Lier, Nijlen, Lint, Ranst, Zandhoven, Berlaar, Duffel, Grobbendonk, Herenthout en Hulshout.

"Met onze plaatselijke afdeling willen infomomenten, wandelingen en ontmoetingen organiseren. We werken daarvoor samen met het Lierse en Duffelse ziekenhuis en met dienstencentra en zorgtrajecten in de regio. We laten ons bovendien adviseren door medici en diabeteseducatoren uit de ziekenhuizen. Onze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-diabeten en niet-leden. Preventie is immers de boodschap", benadrukt Remi De Roeck.

De eerste activiteit van de afdeling Lier & Omstreken vindt plaats op zondag 1 december. "Het betreft een kennismakingswandeling in Lier. Je kunt vanaf 13.30u vertrekken in parochiecentrum d'Open Poort aan de Berlaarsesteenweg 17 in Lier. Je kunt kiezen uit een wandeling van drie, vijf en zeven kilometer. Onderweg moet je een reeks vragen beantwoorden. In de parochiezaal liggen infobrochures, boeken over diabetes en kookboeken voor diabeten. Je kunt er ook iets drinken."

03.297.45.16,

remi@remideroeck.be, www.diabetes.be

Chris VAN ROMPAEY

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio