1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Uitbaters Folliez openen zaak in Boortmeerbeek

De uitbaters van het sterrenrestaurant Folliez in Mechelen openen in april of mei 2014 een nieuwe horecazaak in Boortmeerbeek. Voor het conceptrestaurant in De Malt werken ze samen met de zoon van de stichter van het voormalige restaurant Square.

drombouts

Alegria @ De Malt. Dat wordt wellicht de naam van het nieuwe avontuur van Danny Vanderschueren (53) en zijn vrouw Karine Peers (50) na de sluiting van Folliez. Hun pand op de Mechelse Korenmarkt staat te koop. In de voormalige Malterie de Boortmeerbeek Annexes op de Leuvensesteenweg 350 zullen ze samenwerken met nog een andere geboren Mechelaar: Danny De Landtsheer (51), die samen met zijn echtgenote Danielle Charels (52) al jaren het traiteurbedrijf Daniel's runt.

In een vorig leven baatte hij samen met zijn vader Willy op de Mechelse Grote Markt nog restaurant Square uit, dat in 1997 werd verwoest door de brand en nooit meer de deuren heropende. "Toen wij destijds met Square begonnen, hadden wij het gevoel dat de markt in Mechelen er klaar voor was en dat gevoel hebben wij hier nu ook in Boortmeerbeek", zegt Danny De Landtsheer.

Naamgenoot Danny Vanderschueren is ervan overtuigd dat hij in hem de uitgelezen compagnon heeft gevonden. "Met Daniel's heeft Danny een van de betere traiteurzaken in de streek. Hij heeft de lat altijd hoog gelegd, en dat willen wij hier in bedrijvencentrum De Malt opnieuw doen", geeft hij aan.

Samen gaan ze voor een conceptrestaurant. Danny Vanderschueren: "Met de keuken van een betere brasserie: kwaliteit voor een eerlijke prijs zeg maar. De 220 mensen die vandaag in dit bijzondere, monumentale gebouw werken, vinden bij ons hun bedrijfsrestaurant. Wij richten ons op een zakenpubliek. Maar tegelijk ook op de vele fietsers die langs de Leuvense Vaart passeren, want die ligt hier letterlijk voor onze neus."

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio