1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

19 uur wachten voor PlayStation 4

Welgeteld 19u wachten om als eerste de nieuwe PlayStation 4 in vrije verkoop te bemachtigen bij de nieuwe Media Markt in Mechelen. Dat had Djordy D'Herde (18) uit Wetteren er voor over. Zijn moeder kwam zelfs met de trein over en weer naar de Dijlestad om hem extra centen te brengen.

Sven Van Haezendonck

Om 15u stond Djordy donderdag al te wachten voor de elektroketen in de Bruul, de enige in België met de nieuwe spelconsole in vrije verkoop. "Dat komt omdat wij pas open zijn, en wij vooraf geen bestellingen van klanten hebben opgenomen", vertelt store managing director Katia De Meirsman. De winkel kreeg donderdag honderden telefoontjes, in de hoop toch een PS4 te kunnen reserveren. Maar dat werd dus niet gedaan.

Wie dat wil, mag aanschuiven om de PlayStation vrijdag vanaf 10u te kopen voor 400 euro. In Media Markt Mechelen zijn er 273 beschikbaar. Daarvoor stonden donderdagavond om iets voor 22u al meer dan dertig mensen te wachten. José Martinez (18) uit Aarschot en Gilles Verplaetsen (17) uit Meerbeek (Kortenberg) waren omstreeks 17u na Djordy D'Herde de eerstvolgende gegadigden.

Allemaal hebben ze zo hun eigen reden om zeker een PS4 te bemachtigen. "Het is de eerste nieuwe PlayStation in acht jaar en je kan online met 64 tegelijk spelen. Wachten tot januari of februari willen wij niet, want dan kunnen wij niet mee met onze vrienden", klinkt het. De nacht doorkomen, doen ze met drank en enkele broodjes aangeboden door Media Markt, wat popcorn en een deken. Een van hen had in de winkel ook nog een nieuwe radio gekocht.

SVH

Foto's Patrick Hattori
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners