Game Mania 'verwoest' voor lancering van PlayStation 4 (album)

PlayStation 4 van Sony is sinds deze nacht officieel te koop. De allerhevigste computernerds gingen terwijl u sliep niet alleen door het lint maar ook door de muur voor hun felbegeerde console.

drombouts

Enkele tientallen heethoofden sloopten donderdagnacht een muur van Game Mania in Merksem. Gelukkig had de speciaalzaak in games daar zelf om gevraagd. "De lancering van Sony PlayStation 4 was de reden voor deze nachtelijke bestorming", lacht Wim Coeckelbergh van AB-Communication.

"In de vooravond metselden bouwvakkers een muur in snelbouwsteen voor de ingang van het Game Mania-filiaal. Enkele fans van PlayStation kregen even voor middernacht een sloophamer in handen om zo de winkel binnen te breken. Een knipoog naar het fenomeen unboxing. Op sociale media verschijnen vaak filmpjes van liefhebbers die hun nieuwe laptop, smartphone of game dolenthousiast uitpakken."

Miljoen exemplaren

In Noord-Amerika ging eerder in amper 24 uur al een miljoen felbegeerde consoles over de toonbank. Ook bij Game Mania namen gamefanaten van het eerste uur zowat alle exemplaren mee. "Er zullen morgen (vandaag vrijdag, red.) nog maar enkele toestellen voor de vrije verkoop in de rekken liggen. Maar iedereen kan met het oog op Sinterklaas een exemplaar bestellen."

Wat ook massaal gebeurt. "We blijven non-stop nieuwe bestellingen noteren. Het is amper bij te houden", vult Sofie Peeters van Game Mania aan.

Ondertussen blijft de PlayStation 3 ook verder leven. "De eerste jaren verdwijnt die console niet uit de handel. Ze is zelfs nog bijzonder populair. Volgende week verschijnt het racespel Gran Turismo 6 voor PlayStation 3", kondigt Coeckelbergh aan.

Sony's PlayStation 4 kost 399 euro, games hebben een winkelprijs van 59,99 euro tot 69,99 euro.

STLA

Foto Koen Fasseur