Exclusief interview met de stem achter Super Mario

It's a me, Mariooo!. De begroeting voor het interview met Charles Martinet (58) klinkt bekend in de oren. De Amerikaanse stemacteur is al 23 jaar de stem van 's werelds grootste gameicoon, de Italiaanse loodgieter Mario. Uw krant kon hem strikken voor een exclusief gesprek.

drombouts

Charles Martinet is in ons land voor een lezing aan de opleiding gamedesign van hogeschool Howest in Kortrijk. En voor een Mario-lookalikewedstrijd zaterdag in Brussel. "Ik heb de beste job ter wereld. Ik mag samenwerken met bijzonder creatieve mensen en overal waar ik kom, maak ik iedereen blij. Gewoon door even Woohoo! in het stemmetje van Mario te roepen. Geweldig toch", zegt de goedlachse grijsaard.

Hoe bent u ooit de stem van Mario geworden?

"In 1991 lag ik op het strand en kreeg ik telefoon van een vriend. Hij vertelde me dat er die dag audities waren. De organisatoren waren op zoek naar iemand die de stem van een Italiaanse loodgieter wilde doen. Als professionele acteur vond ik dat ik de audities niet ongevraagd kon binnenvallen, maar om de een of andere reden heb ik het toch gedaan. Ik heb een halfuur geïmproviseerd tot iemand zei: 'Stop maar, de videoband staat vol'. En kort daarna kreeg ik de vraag van Nintendo om de rol van Mario te spelen."

Lees het volledige interview in uw krant.

Roel Damiaans

Foto Nintendo