Dieven breken binnen in vijf woningen in amper uur tijd

Op een dik half uur tijd kreeg de politie van Laakdal woensdagavond vijf meldingen van inbraak.

drombouts

De eerste melding kwam vanuit de Viooltjesstraat omstreeks 18.52u. Dieven drongen er een huis binnen via het badkamerraam en gingen ervandoor met juwelen. Verderop in die straat werd nog een deur van een huis opengebroken en juwelen gestolen. In de Kerkhofweg geraakten dieven een huis binnen door vanop het dak een raam te forceren. Ook daar gingen ze aan de haal met juwelen.

In de Toekomststraat hadden de dieven nog één keer geluk maar in de tweede woning werden ze betrapt waarop ze op de vlucht sloegen. "Ik hoorde geluiden en dacht dat de buren aan het werk waren op hun dak", vertelt Conny Loffens. "Het was al donker dus riep ik wat ze nog aan het doen waren. Toen pas besefte ik dat de voetstappen vanop het dak boven mij kwamen."

"Mijn zoon liep onmiddellijk naar de raam en zag twee mannen wegvluchten", gaat Conny verder. "Ze sprongen het dak van de buren op en daarna via de bak van de airco naar beneden en liepen weg."

De dieven hebben geen buit gemaakt bij Conny maar buurvrouw Maria Couwberghs (foto) en haar gezin hadden minder geluk. "Ik was boven in een kamer tv aan het kijken toen de inbrekers de kamer naast mij doorzochten. Ik had niks gehoord en mijn man was beneden", vertelt Maria.

De daders waren twee mannen tussen 20 en 30 jaar van vreemde origine. Ze waren donker gekleed, één van hen droeg een grijze sweater met kap.

Lees meer in Gazet van de Kempen.

Sofie Verheyen

Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio