Genk overwintert opnieuw Europees

Net zoals vorig seizoen gaat Racing Genk de winter in met een ticket voor de 16de finales van de Europa League. Op de vijfde speeldag in groep G wonnen de Limburgers donderdagavond overtuigend van de Oekraïense grootmacht Dynamo Kiev met 3-1. Genk eindigt zo ook zeker als groepswinnaar.

drombouts

Genk kwam al na 10 minuten op achterstand, maar nog voor de rust scoorden Vossen (penalty), Kumordzi en De Ceulaer.

Vorig jaar ging Genk in de 16de finales van de Europa League in februari ten onder tegen Stuttgart.

Slechte start

Vijf dagen na de 4-0 vernedering in de competitie tegen KV Oostende begon Genk dramatisch aan de wedstrijd. Na 9 minuten kwam de bal via Mbodji in de voeten van Yarmolenko terecht, die eenvoudig binnentikte. In de 16e minuut werd Kumordzi aangetrapt door Khacheridi. Scheidsrechter Gomes kende een strafschop toe, die door Vossen staalhard werd omgezet.

Twintig minuten later, Kiev had intussen het doelhout laten trillen via Veloso, legde Vossen met het hoofd terug op Kumordzi, die de bal van dichtbij voorbij Koval schoot. De Ceulaer maakte vijf minuten voor rust het feest compleet met de 3-1.

Geen Mbokani

Na de pauze kon Dynamo Kiev, zonder de geschorste Dieumerci Mbokani (ex-Anderlecht), geen vuist meer maken. Genk bleef loeren op de tegenaanval, maar aan de ruststand veranderde niets meer.

In de andere wedstrijd in groep G won Rapid Wenen met 2-1 tegen Thun. In de stand staat Genk eerste met 11 punten, voor Dynamo Kiev (7), Rapid Wenen (6) en Thun (3). Op de zesde speeldag treedt Genk op 12 december aan in en tegen Thun. Dynamo Kiev ontvangt dan Rapid Wenen.

Foto Jeffrey Gaens

Meer voetbalnieuws