9-jarige ontwerpt eigen fluohesjes en helmhoezen

De negenjarige Emma-Louise ontwerpt haar eigen lijn met fluo hesjes en helmhoezen onder de naam 'No Dummy', die ze nu met papa Fabian en mama Vicky op de markt brengt.

drombouts

Toen Emma-Louise een artikel in de krant zag over een Amerikaans meisje dat haar eigen flipflops ontwierp was ze ervan overtuigd dat ze het ook kon. Zelf koos ze voor fluo hesjes. "Iedereen moet een fluo hesje dragen op de fiets, maar die vind ik niet mooi. Daarom ontwerp ik ze nu zelf."

Met enkele tekeningen trok ze samen met papa Fabian naar confectiebedrijf Elané uit Lille. Daar werden eerst prototypes van de hesjes gemaakt en daarna kleine oplages om te verkopen. Ook de naam, No Dummy, bedacht Emma-Louise mee. "No Dummy betekent 'geen dommerik', wie een fluo hesje draagt is slim. Maar dummies worden ook gebruikt om te kijken of auto's wel veilig zijn en ook fietsers moeten veilig zijn", weet ze.

Voor Vicky en Fabian was de keuze om hun dochter te ondersteunen snel gemaakt. Toch kwam er veel bij kijken. "Toen ik op zoek ging naar de stof voor de hesjes kwam ik er al snel achter dat er veel verschillen zijn. Sommige stoffen reflecteren beter dan andere, wij kozen dan ook bewust voor de beste materialen die gebruikt worden voor wegenwerkers en hulpverleners", zegt Fabian.

Op de website die Vicky ontwierp kwamen de bestellingen snel binnenlopen. Op 24 uur werden er al veertig hesjes verkocht. Nu is het de bedoeling dat de fluo hesjes en de helmhoezen ook in speelgoedwinkels of fietswinkels verkocht worden aan 15 euro per hesje en 8 euro per hoes.

Leen Goris

Foto Mia Uydens

MEER OVER Vosselaar

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio