Pandou Bears doen zelf mooie geste

Volleybal Club Kapellen V.Z.W. startte dit seizoen met een nieuw initiatief: de Pandou Bears. Een team van zeer enthousiaste jongens en meisjes met een mentale handicap die sinds september van dit jaar telkens op donderdag van 14.00 uur tot 15.00 uur netbal/volleybaltraining volgen.

Al enkele jaren speelden enkele bestuursleden met een mooi idee: het opstarten van een G-sportluik binnen VC Global Wineries Kapellen, het verbreden van sportaanbod naar jongeren/volwassenen die ‘anders’ zijn. Zij startten dit project op in samenwerking met het C.J.M.I.B. v.z.w., een centrum voor jongens en meisjes met individuele begeleiding. C.J.M.I.B. vertegenwoordigt onder andere het Krauwelenhof (een levens-schooltje in Antwerpen voor jongeren die anders zijn), Hoveberg (een “thuis” in Hove), De Kersentuin en De Kleine Prins in Kapellen (geïntegreerde woonvormen) en Haleakala (een kunstacademie en levensuniversiteit uit Kapellen).

Vorige zaterdag was het zover: de Pandou Bears, 16 in getal of genoeg voor twee teams, speelden hun eerste wedstrijd in de gemeentelijke sporthal. Daarbij pakten zij al onmiddellijk uit met prachtige geste: er werd een veiling georganiseerd van enkele Pandou-items en een verkoop gehouden van zelf gemaakte Pandou-kunstwerkjes ten voordele van de slachtoffers van de tayfoon Haiyan in de Filipijnen. Zij haalden daarbij niet minder dan 600 euro op.

Wie graag mee helpt aan het project Pandou Bears en op dinsdag of donderdag tussen 14u en 15u een uurtje vrij kan maken, kan Wim Lemmens contacteren (wim.lemmens@vckapellen.be, +32 475 70 66 54).

Roland HaentjensMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio