Twee jaar cel voor vrouw die agenten te lijf ging en brand stichtte

De Antwerpse strafrechter heeft Rhina R. (48) uit Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel en 1.100 euro boete. Ze was twee politie-inspecteurs te lijf gegaan, nadat ze betrapt werd op het aanbrengen van vernielingen en een dag later had ze ook brand gesticht in haar eigen appartement. De rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding, want ze liet verstek gaan op haar proces.

drombouts

De politie werd op 1 december 2010 naar de Verversrui in Antwerpen geroepen, waar de beklaagde twee vitrines van prostituees aan diggelen had geslagen. Ze was bijzonder agressief naar de inspecteurs toe: ze trapte één van hen zelfs in het gezicht en krabde haar. De agente hield er een blijvende arbeidsongeschiktheid van 5 procent aan over.

De beklaagde werd naar het politiebureau gevoerd, maar ook daar bleef ze zich weerspannig en agressief opstellen. Een dag later was ze opnieuw op vrije voeten en stichtte ze in dronken toestand brand in haar appartement aan de Delinstraat. Ze had papier op het gasfornuis gelegd, omdat ze het koud had en zich wilde opwarmen.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, probeerde ze de bluswerken tegen te houden en gedroeg ze zich opnieuw agressief. De schade bleef gelukkig beperkt tot wat rook- en waterschade in de keuken. De feiten getuigen volgens de rechtbank van een gevaarlijke ingesteldheid. De beklaagde moet de politiemensen en de stad Antwerpen 10.062 euro schadevergoeding betalen.

Beeld Google Maps: Verversrui

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio