Twee jaar cel voor verkrachting tienermeisje

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 20-jarige jongeman uit Erpe-Mere veroordeeld tot twee jaar cel voor de verkrachting van een meisje van 13. De rechters bevalen ook zijn onmiddellijke aanhouding, want hij liet verstek gaan op zijn proces.

drombouts

Het meisje was op 25 december 2011 samen met twee anderen weggelopen uit een instelling in Lochristi. De eerste nacht zwierven ze door de straten van Gent, maar daarna vonden ze onderdak bij een vriend van één van de meisjes in Antwerpen.

De man kreeg die avond vrienden op bezoek, onder wie de beklaagde. Hij had tot tweemaal toe seksuele betrekkingen met de 13-jarige in de badkamer. Hij verklaarde later dat het slachtoffer ermee had ingestemd, maar gelet op haar leeftijd is dat wettelijk gezien niet mogelijk en dus ook niet relevant, oordeelde de rechtbank.

De beklaagde had zijn seksuele driften niet onder controle kunnen houden en had misbruik gemaakt van een jong meisje in een uiterst precaire situatie. De rechtbank hield bij de strafbepaling wel rekening met het feit dat hij nog een blanco strafblad had.

Nu in het nieuws