Achttien maanden cel gevorderd voor stelende verpleegster

Een 47-jarige vrouw uit Zoersel die tot voor kort als verpleegster voor een ambulancedienst werkte, riskeert achttien maanden cel en 1.200 euro boete. Ze zou volgens het openbaar ministerie verschillende zieke mensen beroofd hebben van hun geld en juwelen. De zaak is donderdag behandeld voor de correctionele rechtbank van Antwerpen.

drombouts

De dochter van de beklaagde was in september 2012 naar de politie gestapt, nadat ze thuis doktersattesten en een stempel had gevonden. Ze was het steelgedrag van haar moeder en de leugens daarover beu en deed aangifte.

De beklaagde had de attesten gebruikt om haar zoon thuis te houden van school. Ze bekende na haar arrestatie in maart 2013 dat ze ze gestolen had van een orthopedist in het Jan Palfijnziekenhuis. Dat bleek echter niet het enige, want bij een huiszoeking werden medisch materiaal en tal van juwelen teruggevonden.

De ambulancedienst had veel klachten gekregen over diefstallen. Die waren telkens voorgevallen tijdens haar ritten, maar de beklaagde had altijd iedere betrokkenheid ontkend. Ze zei dat de juwelen van haarzelf of van haar grootmoeder waren. Eén van de slachtoffers herkende echter haar juwelen uit een fotodossier dat van de gevonden items werd aangelegd.

De beklaagde werd al voor gelijkaardige feiten veroordeeld. Ze werkt intussen niet meer bij de ambulancedienst. Haar advocate pleitte voor een straf met uitstel of een werkstraf. Vonnis op 2 januari.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio