Spaanse koningin Sofia knuffelt reuzenpandababy

De nieuwe reuzenpandababy in de Zoo van Madrid heeft voornaam bezoek gekregen. De Spaanse koningin Sofia knuffelde donderdag met veel liefde het drie maanden oude diertje voor de verzamelde fotopers. De 75-jarige vorstin liet zich uitgebreid over de ontwikkeling van de vierde in de Spaanse hoofdstad geboren pandababy informeren.

mceulemans

Het dier verkeert in de beste gezondheid en weegt al vijf kilogram. De Zoo in Madrid zet zich in voor het behoud van de met uitsterven bedreigde pandaberen. Sofia had in 2007 de daarvoor gebouwde infrastructuur ingewijd, nadat uit China de reuzenpanda's Bing Xing (mannetje) en Hua Zuiba (vrouwtje) waren gearriveerd.

3de baby

In 2010 kreeg het paartje met de tweeling Po en De De zijn eerste nakomelingen. De nieuwe baby heeft nog geen naam, want volgens de Chinese traditie mag hij pas na 100 dagen 'gedoopt' worden.

De eerste in 1982 in Madrid geboren pandababy Chulin leefde slechts 14 jaar. Panda's kunnen in gevangenschap evenwel tot 35 jaar oud worden, in het wild is dat gemiddeld tien jaar minder. Daar leven nog ongeveer 1.600 panda's in de bamboewouden van Centraal-China.

Belga, foto EPA

MEER OVER Sofia

Nu in het nieuws