Drie verdachten in cel voor verdwijning Staf Rosiers

Speurders hebben J.E. (44) en haar partner J.A. uit Minderhout opgepakt voor betrokkenheid bij de moord/verdwijning van Staf Rosiers uit Meer.

Toon Verheijen

Alweer een nieuwe wending in de bizarre verdwijningszaak van Staf Rosiers uit de Hoogstraatse deelgemeente Meer. De man verdween thuis op mysterieuze wijze in april van dit jaar. Bij het doorzoeken van zijn woning bleek dat het televisietoestel nog aanstond en dat Rosiers nog dienstencheques had besteld. Zijn gsm lag ook nog op zijn vertrouwde plaats in de woning. Diverse zoekacties naar de man leverden niets op. Begin juni werd Kurt E. (23) in de boeien geslagen. De twintiger kende Rosiers van op café. Hij had kort voor de verdwijning nog contact gehad met Rosiers en zou bovendien de auto en de kampeerwagen van de vermiste verkocht hebben.

Ondanks diverse pogingen van E.'s raadsman om zijn cliënt vrij te krijgen, zit de jongeman nog steeds in de cel. Nochtans zijn er geen bekentenissen en is er nog steeds geen lichaam van Rosiers gevonden. Maar sinds kort zit Kurt E. niet meer alleen in de gevangenis. Zijn tante J.E. (44) en haar partner J.A (42) zijn hem komen vervoegen, ook op verdenking van moord. Details willen de speurders en het parket niet kwijt, "omdat het allemaal heel precair is, maar we gaan ervan uit dat we de verdachten gevat hebben", klinkt het wel.

J.E. en J.A. verschijnen vrijdag voor de raadkamer. Kurt E. zou normaal gezien vandaag, donderdag, voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling hebben moeten verschijnen nadat zijn raadsman Tim Smet twee weken geleden in beroep ging tegen zijn verdere aanhouding. De zaak zal door de nieuwe ontwikkelingen evenwel uitgesteld worden. "De verklaringen zitten nog maar net in het dossier en niemand heeft ze al kunnen inkijken", zegt Tim Smet. "Ik heb mijn cliënt nog opgezocht. Hij reageert vol ongeloof op de arrestatie van zijn tante en haar vriend. We zullen zien of dit alles een nieuw licht op de zaak kan werpen. Ik heb er in elk geval het raden naar waarom ze zijn aangehouden. Mijn cliënt blijft volhouden dat hij Staf vermoord en Rosiers zeker niet heeft vermoord en dat hij ook niets met zijn verdwijning heeft te maken."

Tim Rosiers, zoon van de vermiste, is verrast door de nieuwe aanhoudingen, maar de familie blijft nog steeds in het ongewisse over wat er met Staf is gebeurd. "Ik hoop eindelijk op een beetje duidelijkheid", vertelt Tim Rosiers. "De onzekerheid knaagt. Na zoveel maanden wil ik eindelijk weten wat er met mijn vader is gebeurd. Al ben ik realistisch en ben ik me eigenlijk al een tijdje op het ergste aan het voorbereiden. Ik hoop dat we vader ooit kunnen vinden." Even was er ook sprake dat Staf Rosiers verwikkeld zou zijn geweest in een drugszaak. "Ik heb veel verhalen gehoord, en dat doet pijn. Maar de speurders hebben ons al gezegd dat er geen aanwijzingen zijn in verband met drugs. Meer willen en kunnen ze nog niet kwijt."

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio