Cesar de Kastaar opent vrijdag zijn café in Pulse parochiezaal

Print

Cesar de Kastaar opent vrijdag zijn café in Pulse parochiezaal

Zandhoven - De parochiezaal van Pulle verandert de komende twee weekends in het door de TGV bedreigde café van 'Cesar de Kastaar'. Leraar Steven Verelst maakt er als facteur zijn toneeldebuut op zijn 25ste. En er staan nog meer onderwijzers op de planken.
KWB Toneel Pulle speelt met Bij Cesar de Kastaar haar zoveelste blijspel. Vanavond, vrijdag 29 november om 19.30u, beleeft Steven Verelst uit Pulle er zijn debuut op de scène.
Zoals alle amateurgezelschappen, heeft ook de KWB van Pulle nood aan vers bloed om de toekomst veilig te stellen. "Ik had ooit al filmpjes voor de scouts gemaakt", vertelt Steven. "Jos Belmans, die de rol van Jef speelt, polste bij mijn vader of ik geen zin had in de rol fan Frederick Vermassen, de postbode. "

Steven voelt gezonde stress. "We hebben intensief gerepeteerd. Stel dat ik toch mijn tekst vergeet, dan kunnen we terugvallen op onze regisseur Alfons Cools, die naast het podium staat om te souffleren." Steven geeft les in het zesde leerjaar in een basisschool in Wijnegem. "Ik werk er nog maar twee weken, als vervanger voor een zwangere leerkracht." Van zwangeren gesproken: Sarah De Smedt (28) moet twee bedrijven met een dikke zwangerschapsbuik spelen, en twee bedrijven met een platte buik. "Je kan dus raden wat er ergens in het midden gebeurt", lacht de Vierselse. "Die zwangerschapsbuik is een mousse kussen dat enkele jaren geleden in een voorstelling gebruikt werd." Sarah is juf in het instapklasje van de gemeentelijke kleuterschool van Zandhoven. "Met Steven erbij, staan we nu met drie leerkrachten op het toneel, want Gordana die de rol van Roza speelt, is ook juf."

KRISTIN MATTHYSSEN Foto Mia uydens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio