Busleyden opent met expo Serendipity

Busleyden opent met expo Serendipity

Busleyden opent met expo Serendipity

Print
Mechelen - Kleur op doek en een jazzy sound wijden vanaf zaterdag 30 november het deels vernieuwde museum Hof van Busleyden in Mechelen in. De expo is het resultaat van een project van gewezen stadsartiest en jazzmuzikant Frank Vaganée die beeldend kunstenaar Beniti Cornelis uitnodigde voor een gezamenlijk project.
Serendipity, de kunst van het onverwachte. "Het is alsof muziek aan de muur hangt en schilderkunst uit de boxen klinkt. De klanken roepen de sfeer van doeken op. Het maakt Serendipity tot een erg levendige expositie", luidt het. De tentoonstelling wordt gepromoot als een gelaagd vormexperiment van twee creatieve Mechelaars, twee ankers in de hedendaagse kunstscène. Letterlijk betekent serendipiteit trouwens het vinden van iets onverwachts en bruikbaar terwijl je op zoek bent naar totaal iets anders.

De expo loopt tot 26 januari 2014 in het stedelijk museum. Een ticket kost 8 euro. Groepen en kinderen betalen 5 euro. Bij de tentoonstelling hoort ook een publicatie met een cd. Die is te koop voor 25 euro. Meer info: www.uitinmechelen.be of 070-22 28 00.

SVH

Foto Dries Van den Brande

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio