Flamigo's verhuizen tijdelijk naar Planckendael

Print

Flamigo's verhuizen tijdelijk naar Planckendael

In groep en rechtstaand, zo worden flamingo's getransporteerd. De hele groep flamingo's uit de Antwerpse Zoo is tijdelijk overgebracht naar Dierenpark Planckendael in Mechelen. De dieren zijn er veilig en vlot aangekomen, ze zullen daar enkele weken achter de schermen blijven. Nadat hun verblijf in Antwerpen vernieuwd is, keren ze terug naar hun vertrouwde stek.
Wie de Antwerpse Zoo binnenkomt, zal het dus even zonder de kleurrijke welkomstgroet van de roze steltlopers moeten stellen. "De tijdelijke verhuizing past in de vernieuwingsoperatie bij de vogels", weet Ilse Segers, woordvoerder van de Antwerpse Zoo. "Naast rotondevolière, de perken van de vogels tussen de kiosk en de mensapen, worden ook de roofvogelverblijven bovenaan de zeeleeuwen opgesmukt met muurschilderingen en zal de achterkant van het gebouw helemaal opgefrist worden. Dat laatste gebeurt naar het voorbeeld van de oorspronkelijke situatie uit 1947."

De werken aan de rotondevolière starten binnenkort. Naast de flamingo's zijn ook de andere vogels daar geëvacueerd. Sommige zijn naar andere parken verhuisd, maar het merendeel zit tijdens de verbouwingen achter de schermen.

Foto's ZOO

BL

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio